به مناسبت بیستم دیماه سالگرد شهادت امیرکبیر
168 سال پیش نخستین برنامه واکسنیاسیون بفرمان امیر کبیر آغاز شد . چند روز بعد به امیرکبیر خبر دادند که مخالفین و معترضان در شهر شایعه کرده اند که واکسن زدن باعث ورود جن به خون می شود امیر کبیر فرمان داد هر کسی واکسن آبله نزند باید پنج تومان جریمه بپردازد ، امانفوذ سخن نادانان و مغرضان بر مردم بیشتر بود . پولدارها پنج تومان را پرداختند و از آبله کوبی سر باز زدند ،دیگران نیز در خانه پنهان شدند. بعد از مدتی چند نفر را آوردند که فرزندانشان از آبله مرده بودند ، امیر کبیرشروع به گریستن کرد. میرزا آقاخان آهسته به امیرکبیر گفت : ولی اینان در اثر نادانی خود مرده اند ، امیر کبیر گفت : مسئول نادانیشان نیز ما هستیم ، اگر ما به اندازه کافی مدرسه ساخته بودیم جاهلان بساطشان را جمع کرده بودند.
این تنها روزی نبود که امیر کبیر گریست .او 1188 روز نخست وزیری خودرا هر شب از جهل و خرافات مردم ایران گریست .
امیر کبیر برای انجام تمام اصلاحات خود در کتاب (امیر کبیر ) نوشته فریدون آدمیت که بهترین کتاب در باره امیر کبیر است گریسته است
آری امیر کبیر ومیجی امپراتور ژاپن برنامه اصلاحات خود را همزمان آغاز کردند برنامه اصلاحات امیر کبیر بسیارمفصل تر از میجی بود.مردم ژاپن با میجی همراهی کردند ، مطالعه کردند ، کارکردند ، منافع مردم را بر منافع خود برتری دادند، تا ژاپن امروز سومین کشور دنیا در تمام پارامتر های زندگی باشد به گونه ای که شخصی که به وی تلقین شده است (به هر کجاروی آسمان همین رنگ است ) هنگامیکه وارد ژاپن می شود ودر ژاپن میگردد بسیار شگفت زده می شود ، باور نمی کند که بشریت به این اندازه به تمدن ، ادب ، مسئولیت پذیری ، نظم ، پیشرفت و آرامش دست یافته باشد.
لکن مردم ایران با جهل و خرافات بسیار عمیق 1188 روز امیر کبیر را گریاندند به شکلی که مرگ در حمام فین را بر نخست وزیری این مردم برتری داد.
سالانه 30 میلیون نفر از مردم ژاپن به آرامگاه میچی در توکیو میروند و از اصلاحات او سپاسگزاری می کنند ولی مردم ایران حتی نمیدانند که آرامگاه امیرکبیر روبروی صحن امام حسین در کربلاست در سال 1393 بیش از 30 میلیون نفر از مردم ایران از کربلا بازدید کرده اند ولی اصلا سری به آرامگاه امیر کبیر که درست در حجره جنوب شرقی روبروی صحن امام حسین دست نزده اند.
بقول مولوی :
پس عزا بر خود کنید ای خفتگان زان که بد مرگی ست این خواب گران
شعری از لیلی ارشدی همکار بازنشسته در وصف امیر کبیر
دشتها سردو سپید و یخ زده
روزگاران دی است
نیست رد هیچ جنبده ای
گوییا افسرده است جان جهان
کی شکفته بر لبی ، گل خند ه ای
میروند با شتاب ، میروند با شتاب
قاصدان حامل مرگ امیر
میروند خالی سازند این دیار
از وجود گرم آن خورشید پیر
گرگها ،کفتار ها ، آن روبهان
سرسپرده خائنین آن ابلهان
میروند خاموش سازند زندگی
میروند تا برکنند از بیخ وبن
ریشه وبنیاد هر آزادگی
دشتها سردوسپید
دشنه ها خونریز و تیز
می برد رگهای فرزند وطن
می کند بنیاد هر علم و خرد
میزند بر ریشه مرد بزرگ
های و هوی روبه و کفتار و گرگ
گشته میراث خوار شیرپیر
در سپیده گستر خاموش دشت
خرمنی از لاله ها بشکفته شد
خون پاک راد مردی شد هدر
ملت از مرگ امیر افسرده شد
به نام خداوند جان وخرد کزین برتر اندیشه بر نگذرد
هفتمین جلسه کارگروه (از هر دری سخنی ) با نام یزدان یکتا در ساعت 10:30 روز دوشنبه مورخ 94/10/14 برگزار شد.
ابتدا ی برنامه خانم سامانی دل نوشته ای را به همکاران محترم هدیه کردند
سپس سرکار خانم رئیسی شعر کوچه از فریدون مشیری را خواندند و مورد توجه وتشویق همکاران قرار گرفتند
از جناب آقای آقاخان درخواست شد در مورد همایش روز سه شنبه مورخ 94/10/15 که از پل مارنان آغاز می شود اطلاعات لازم را به حاضرین در جلسه بدهند.
جناب آقای پویانفر رئیس هیئت مدیره کانون پیرامون مسافرت به تهران و ملاقات با تعدادی از نمایندگان مجلس و جناب آقای دکتر اسلامیان مسئول صندوق بازنشستگان کشوری صحبت کردند ، ایشان توضیحاتی در مورد فراهم آوردن محیطی شاد و آرام جهت همکاران دادند.
جناب آقای پویانفر از فعالیتهای کارگروه هنری کانون در برگزاری همایشهای شادی تشکرو سپاسگزاری کردند بخصوص در همایش شادی که به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر بزرگوار اسلام برگزار شدو مورد توجه و تشویق همکاران قرار گرفته بود. جناب آقای خاکزاد همکار محترم انتقادی در مورد یکی از برنامه های همایش را داشتند که مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفت و جناب آقای پویانفر نیز توضیحاتی در مورد انتقاد ایشان نیز دادند.
جناب آقای شعبانی تحلیلی از روزنامه ها ی چند روز گذشته را ارائه دادند که حاضرین در جلسه با دیدی مثبت به این تحلیلها نگریستند.
جناب آقای حق شناس مشاور محترم محترم خانواده از (کارگروه مشاوره ) در مورد شهر خلاق و پیری وسالمندی بیانات بسیار جالبی را ارئه دادند ایشان توضیح دادند شهر خلاق چه ویژگیهایی بایستی داشته باشد ، یکی از این ویژگیها که بایستی بارز باشد داشتن محیطی مساعد جهت دوران پیری و سالمندی می باشد که مورد توجه همکاران قرار گرفت
مجددا از همکاران درخواست شد نسبت به تعیین وقت قبلی وبیان موضوع و تعیین زمان برای آینده دقت بیشتری فرمایند. در پایان برنامه همکاران محترم و هنرمند آقایان بنادکیان و شادمانی با خواندن تصنیفهایی از موسیقی سنتی کشور عزیزمان موجب شادی و سرور همکاران شدند در ساعت 12:20جلسه به پایان رسید از خانم جوانبخت جهت پذیرائی سپاسگزاری می شود.
در برنامه آینده جناب آقای تابان پیرامون صحبت های آقای حق شناس خانم باهران در مورد حفاظت از محیط زیست و آلودگی محیط زیست ، جناب آقای شعبانی در مورد جامعه مدنی ، جناب آقای شادمانی نیز بیاناتی ایراد خواهند کرد.
از بانوان محترم حاضر در جلسه خواسته شد در اجرای برنامه حضور فعال تری داشته باشند.